- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Türkiye'de güneş enerjisi kapasitesi olmayan üç il arasında Rize bulunuyor. Rize ile birlikte Artvin ve Hakkari de yer alıyor.
Türkiye'nin mevcut elektrik kurulu gücü 100 bin 334 megavata, güneş enerjisinin elektrik kurulu gücündeki payı da yüzde 8'e ulaştı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan elde edilen verilere göre; Türkiye'nin güneş enerjisindeki 8 bin megavatı aşan kapasitesi 78 ilindeki santrallerden oluşurken, bu kapasitenin en yükseğini bulunduran Konya "güneşin başkenti" olarak öne çıkıyor.
Rize, Artvin ve Hakkâri ise Türkiye'de güneş enerjisi kapasitesinin bulunmadığı üç il olarak öne çıkıyor.
Konya, 1167,50 megavatla güneş enerjisinde en yüksek kurulu güce sahip il. Bunu, 415,8 megavatı bulan kapasitesiyle Ankara, 383,5 megavatla Şanlıurfa, 346,5 megavatla Kayseri ve 306,9 megavatla İzmir takip ediyor.
HABERE YORUM YAZIN

-
Ardeşen'in Sesi Gazetesi 50 Yaşında
-
Ardeşen'de 12. Eczane Ardeşenli'lerin hizmetine açıldı.
-
Orhan Çağatay'dan İstifa Açıklaması: Onurum Zedelendi
-
Ahmet Özyanık'ın Kaleminden Ayder Yaylası'nın Geleceği
-
Kemal Şamlıoğlu Yazıyor: Anadolu İrfanı ve Cesaret
-
Ayder Yaylası'nın Koruma Statüsü Değiştirildi
-
Benzin ve Motorine İndirim
-
Ticaret Bakanlığı'ndan Zincir Marketlere Yeni Kural