Tıp Fakültesi Dekanı Şaban Şimşek Görevden Alındı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek görevden alındı.

Son Dakika Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek görevden alındı.

 

Şimşek, görevden alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Şimşek, yaptığı açıklamada çok çarpıcı ifadeler kullandı.

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından istifasının istendiği söyleyen Şimşek, Rektör Karaman’ın kendisini tavsiye ettiğini belirtti.

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek sosyal medya hesabından görevden alınma duyurusunda şu ifadeleri kullandı.

 

ÖZEL DUYURU (1)

 

Dün sabah itibarıyla, Üniversitemizin Sayın Rektörü H Karaman, “aramızdaki ilişkinin üniversiteye zarar verdiği gerekçesiyle” İSTİFA etmemi istedi, daha doğrusu tavsiye etti(!)

 

Muhakkak ki “Olgun bir idareci” olarak benim zarar görmemem(!)” için yaptığı bu çok iyi niyetli(!) teklifi kabul etmeyince de YÖK’e, görevden alınmam için alelacele ilgili yazıyı yazdı... Hayırlısı olsun. Bakalım Mevla neyler neylerde güzel eyler.

 

Şimdi... Kimin haklı olduğu, üniversiteye kimin-kimlerin zarar verdiği ve daha nice soru-ince nokta-kalın çizgi-belden aşağı-belden yukarı işler-entrikalar vs bir yana, bu konuyu işlemeye başlarken birinci öncelikle vurgulamak istediğim husus: bu uzun soluklu duruşmanın tetik noktasındaki Sayın Rektörün bizatihi hem olayların tarafı hem de savcısı olması!!?

 

Üstelik diğer tarafın konuşma hakkı bulunmaması! Ama meşruiyet dairesinde konuşmak akademisyenin ve de aynı zamanda madur edilen bir insanın insan hakları evrensel beyannamesinden doğan hakkıdır diye düşünmekteyim.

 

İlk ve hukuki nitelikteki Soru: Hani biz cari statükoyu yıkmıştık?

 

Not 1: burada yapılacak her yorumun sayın rektör tarafından takip edildiği ya da ettirildiği, benim paylaşımlarıma anında verdiği ya da verdirdiği cevaplarla sabittir. Bu sebeple Altına imza atacağınız yorumlara dikkat edilmesinde yarar vardır. DUYURU (2) de buna çok çarpıcı bir örnek vereceğim.

 

Not 2: Bu serüven zaman içerisinde bir kitap haline gelecek. Bu sebeple bir müddet herkese açık olacak. Daha sonra belki bir kapalı grup oluşturulacak. Kitabı aslında bu kişiler yazmış olacak. Ben kendimle ilgili bölümlerin yanında kitabın editörlüğünü yapacağım. Adını birlikte koyacağız.

 

Sevgilerimle

 

ÖZEL DUYURU (2)

 

DİKKAT...

 

An itibarıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi DEKANLIK GÖREVİNDEN ALINMIŞ BULUNMAKTAYIM.

 

Bütün İşlem; “Rektörün yazıyı yazması, YÖK’e ulaştırması, oradaki mercilerin karar vermesi, kararın yazılması, Rizeye RTEÜ Rektörlüğüne ulaşması, oradan da fakülte sekreterliğimize gelmesi” tekmili biden sadece 24 saatte gerçekleşti.

 

Benden Yorum yok. Sadece “Ey büyük devletim. Sen çok yaşa” diyorum.

 

Takdir necip milletimizindir.