ŞEHİD’imizi Son Yolculuğuna Dualarla Uğurladık

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucunda ŞEHİT olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi son yolculuğuna uğurlandı.

Son Dakika Rize

ŞEHİD’imizi Son Yolculuğuna Dualarla Uğurladık

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucunda ŞEHİT olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Altuğ Verdi için ilk tören Rize Valiliği önünde yapıldı.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, emniyet teşkilatı mensupları, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin cenazesi Rize’de yapılan törenin ardından memleketi Mersin’e gönderildi. Burada ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

"EN YAKININIZ GELİP SİZİ ŞEHİT EDİYOR"

Törende konuşan Rize Valisi Kemal Çeper "İşinin ne kadar güzel yapılabileceğini gösterdi. Sayın Bakanım, biz bu caddelerde Altuğ müdürümle yürüdük, banklarda oturduk, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Ne kadar sevildiğini gözlerimle gördüm. Altuğ müdürümün yüzündeki gülümsemenin, samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu gördünüz. Bu memleket çok kıymetli bir bürokratını kaybetti. O yıllarca her türlü kötülükle mücadele etti ama takdiri ilahidir ki kalleşliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan gelip sizi şehit ediyor.” İfadelerini kullandı.

"MESLEKTAŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR KATİL"

Verdi’yi Şehit eden hain için meslektaş görünümlü katil ifadesini kullanan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da, şehit olan Verdi hakkında şöyle konuştu: "Bugün burada, dün öğle saatlerinde meslektaş görünümlü bir katilin silahından çıkan hain kurşunlarla şehadet şerbetini içen kahraman bir vatan evladına, yüreği vatan aşkıyla dolu güleryüzlü, mütevazı, halkla kaynaşmış Rize'nin genç emniyet müdürü Altuğ Verdi kardeşimizi ebedi aleme uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Bizim inancımıza göre şehitler, cennette peygamberlerden sonraki en yüksek mertebenin sahibidirler. Her müslüman Türk evladı hayatı boyunca hep şehit olmayı arzu eder, bunun için de mücadele eder. Bizim inancımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar."