Rize'de Müslüm Gürses'in Hayatından Esinlenip Üretiyor

Müslüm Gürses’in hayatını anlatan “Müslüm” filminden etkilendi ve başladığı kursta sanatçının resmini yaparak hem kazanç sağlıyor hem de gönlünce vakit geçiriyor.

Son Dakika Rize

Müslüm Gürses’in hayatını anlatan “Müslüm” filminden etkilendi ve başladığı kursta sanatçının resmini yaparak hem kazanç sağlıyor hem de gönlünce vakit geçiriyor.

Rize’nin Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü bünyesinde Dikkaya Köyü'nde açılan Ahşap Yakma kursuna yoğun ilgi var.

“MÜSLÜM GÜRSES’İN HAYATI BEN ÇOK ETKİLEDİ”

İki yıldır kursta eğitim gören İrem Kesici (22) arabesk müziğinin babası olarak Müslüm Gürses’in hayatı ve hayatını anlatan filminden etkilendiğini söyledi. İrem Kesici “İki yıldır bu kurstayım. Müslüm Gürses’in hayatı beni çok etkiledi. Hayatını anlatan filmimden de etkilenerek kursa başladım ve onun resmini kabartarak böyle tablo yaptım. Arabeskin babası Müslüm Gürses’i hep dinlerim, genelde de müzik olarak arabesk müzik tercih ederim.” Dedi.

“ÇOK EĞLENCELİ VE ASLA BIRAKMAK İSTEMEYECEĞİM BİR KURS”

Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi’nde olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Kesici “Çok eğlenceli ve asla bırakmak istemeyeceğim bir kurs. Yaptığım birçok ürünler var ve bunlarını bazılarını satıyorum bazıları da evde ki adeta sergi açtım evimde. Çok fazla tablom var. Bizlere bu imkânı sağlayan Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Ertan Berberoğlu’na, usta öğreticimiz Yıldız Çırakoğlu’na ve Dikkaya Köyü Düz Mahalle İlköğretim Okulu müdürümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“KURSTAN BAŞLAYIP ÜNİVERSİTEYE GİDEREK MESLEK SEÇENLER VAR”

Ahşap Yakma Tekniği usta öğretici Yıldız Çırakoğlu ise yaptığı açıklamada “Ahşabın üstüne yöresel dâhil birçok obje ve resimleri yaptırabiliyoruz. Öğrencilere ilk etapta kullanabilinecek makineleri ve ahşap çeşitleri tanıtıyorum. Sonrasında yapmak istedikleri resme göre yardımcı oluyorum. Resim yeteneği olan öğrencilerim daha başarılı olabiliyor. Hatta buradan başlayıp da üniversiteye devam edip meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerim oldu. Birinci haftanın sonunda istediklere resme geçme şansları oluyor. Resim yeteneği dahi olmayan öğrencilerime pratik bir yöntem olan transfer yöntemini öğretiyorum ve bu şekilde istedikleri resimleri ahşaba transferlerini gerçekleştiriyoruz. En küçük etabımız anahtarlıklarımız var. Evimin bir duvarını kapatacak şekilde de tablo yapabiliyoruz. Bir dönem gerekiyor başarılı olmak için.” Dedi.

Mustafa ÖZYANIK - www.sondakikarize.com