Pazar'da Havaalanı Protestosu ( Taş Ocağı İstemiyoruz )

Rize-Artvin Havaalanı'nın temeli geçtiğimiz ay içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılmıştı.

Son Dakika Rize

Rize-Artvin Havaalanı'nın temeli geçtiğimiz ay içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılmıştı. 29 Ekim 2020 tarihinde hizmete girmesi planlanan Rize-Artvin Havaalanı inşaatının temelinin atılması bölgede sevinçle karşılanmıştı.

Yaşanan bu sürecin ardından şimdi konuşulan konu, deniz dolgusu üzerinde yapılacak olan Rize-Artvin Havaalanı'nın dolgu malzeme olarak kullanacak malzemenini alınacağı yerler...

Rize-Artvin Havaalanı inşaatı için gerekli olan 88,5 milyon ton taş inşaat sahası 7 km yakınındaki 5 ayrı noktadan alınacak. Bu bölgelerin Pazar ilçesi Subaşı Köyü (Haçapit) ve diğer bölgelerde kurulacak taş oacaklarından alınacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bölge halkı tepkisini yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Pazar Demokrasi Meydanı'nda biraraya gelen bölge halkı "Havaalanına karşı değiliz, doğanın bozulmasına karşıyız." ifadelerini kullandılar.

Ortak basın açıklaması Nehir Birben adlı vatandaş tarafından okundu. Birben, açıklamasında "Bugün köy sahalarımızın içinde yaklaşık 100 hektarlı alana yapılmak istenen Patlamalı Bazalt Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'ne karşı buradayız. Bizler taş ocaklarının olumsuz etkilerini çevre illerden ve ilçelerde görüyoruz. Taş ocakları için yapılan patlamaların açığa çıkardığı toz, oluşturduğu hava kirliliği, gürültü kirliliği,tıraşlamayla bitki örtüsünün tahribatı, yer altı su tabakasındaki bozulmalar,heyelan riskinin tetiklenmesi gibi birçok olumsuz etkisi bulunan bu taş ocaklarını sahalarımızın, yaşam alanlarımızın içerisinde istemiyoruz.” dedi. (Haber: Ali Akyıldız)