Milli Eğitim Bakan Yrd. Kemal Şamlıoğlu Rize'de

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Özel Eğitim Kurumları İstişare Toplantısı'nda konuştu

Son Dakika Rize

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, eğitim alanında izinsiz faaliyet yürütülmesine ilişkin, "Şu ana kadar 3 bine yakın izinsiz yerle ilgili işlem yapıldı ve devam edecek. Bunu yaparken amacımız, çocuklarımızın resmi açılmış ruhsatlı kurumlarımızda eğitim almasını ve güvenli şekilde denetimle bağlantılı sürecin işletilmesini sağlamak." dedi.

Şamlıoğlu, Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Özel Eğitim Kurumları İstişare Toplantısı'nda, özel öğretim kurumlarının, Milli Eğitim Bakanlığının ana yol arkadaşları olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Özel okullardaki öğretmenlerin gayretinin devlet okullarındakilerden ayrı tutulamayacağına dikkati çeken Şamlıoğlu, bu okullardaki öğretmenlerin gayretlerini, yöneticilerin mücadelelerini önemsediklerini, çalışma alanlarının zayıflatılmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Şamlıoğlu, farklı sektörler ve temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel öğretim kurumlarımızın güçlü olduğu, daha nitelikli işler yaptıkları bir dönemi sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak değil, devletin ilgili ve farklı kurumlarından da destekleyerek büyütmek istiyoruz ama Türkiye 6 Şubat'ta 'asrın felaketi' olarak adlandırılan deprem sürecini yaşadı. Deprem süreci sonrasında mali konularla ilgili bazı zorluklarımız olsa da deprem bölgesinde devlet olarak, millet olarak çok büyük operasyonlar yürütüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızı, özel kurumlarımızda yöneticilerimizi kaybettik. Vatandaşlarımızı, çocuklarımızı, ailelerimizi kaybettik ama inşallah millet olarak bu büyük acıyı hep birlikte devletimizin büyük organizasyonlarıyla atlatacağız ve daha müreffeh, daha güçlü günlerimizi, hayallerimizi yeniden inşa etmiş olacağız."