Kocaeli Rize Tanıtım Günleri Başladı-Ardeşen'e Yoğun İlgi

Kocaeli Rizeliler Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen “Kocaeli Rize Tanıtım Günleri” başladı.

Son Dakika Rize

Haber: Mustafa ÖZYANIK

 

Kocaeli Rizeliler Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen “Kocaeli Rize Tanıtım Günleri” başladı.

 

4-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Kocaeli Rize Tanıtım Günleri görkemli bir törenle açıldı.

 

Açılışa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ile Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

 

Uluslararası fuar alanında düzenlenen Kocaeli Rize Tanıtım Günleri’nde 12 ilçe kendi stantlarını kurarak tanıtıma önemli katkılarda bulunuyor.

 

Çaydan bala, yöresel yemeklerden yöresel kıyafetlere, Fırtına Vadisi’nden Ayder Yaylası’na kadar birçok şey 4 gün (4-7 Mayıs) boyunca sergilenecek.

 

ARDEŞEN’E STANDI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Tanıtım günlerine Ardeşen ilçesi de katılıyor. İlçenin stantının kurulmasıyla beraber Ardeşen’i tanıtan unsurlar yerlerini aldı. Heyette Ardeşen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertan Berberoğlu, Ardeşen Formulaz Derneği Başkanı Niyaz Gül başta olmak birçok kişi görev alıyor.

 

Ardeşen’in tanıtımına son yıllarda önemli katkılar sunan Formulaz Tahta Arabaları Kocaeli’nde de görücüye çıktı. Her yıl Tunca Beldesi’nde düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları yoğun bir ilgiyle takip edilirken, bu yarışların simgesi tahta arabalar Kocaeli Rize Tanıtım Günleri’nde gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.