Hasan Karal'a Destek Mesajları Geliyor

AK Parti’den istifa edip Deva Partisi kurucular kurulunda yer alan Rize eski milletvekili Hasan Karal’a destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Son Dakika Rize

AK Parti’den istifa edip Deva Partisi kurucular kurulunda yer alan Rize eski milletvekili Hasan Karal’a destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Kurucusu olduğu ve 3 dönem milletvekilliği yaptığı AK Parti’den istifa eden Rize’nin yetiştirmiş olduğu en önemli siyasetçilerinden olan Hasan Karal’ın aldığı bu karar Rize başta olmak üzere bölge ve ülke siyasetinde ses getirdi.

Kararı eleştirenlerin olduğu gibi destek verenler çoğunlukta…

www.sondakikarize.com WhatsApp ihbar hattımıza gönderilen mesaj ve yorumların nokta ve virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz…

- AK Parti Rize kurucu il başkanı Hasan Karal, davası uğruna silahlı saldırıya uğrayıp ölümden döndü. Partinin en zor zamanlarında riske girdi. 3 dönem milletvekilliği yaptı, teşkilatları oluşturdu. Bu kadar bedel ödedi ve milletvekilliği düştüğü zaman kendisini bir yerlere getiren isimler karşısında durdu.

- Böyle bir serüvenden geçmiş olan insan AK Parti Rize il teşkilatına sokulmuyor. İlçeleri gezdiği zaman ilden mesajlar geliyor bu adamla gözükmeyeceksiniz diye. Sivil toplum örgütleri ile görüştüğü zaman, sivil toplum örgütlerine “Bu adamla neden görüştünüz” deniyor.

- Bu adama yol mu bıraktılar. Seçim çalışmalarında dışladılar. Belediye başkanlarına “Bu adamla resim vermeyeceksiniz” dediler. Bu adam ne yapacaktı. Hasan Karal’ın adamı diye demokrasinin kılıcı gibi bütün kelleleri aldılar.

- 47 yaşında bu kadar donanımlı bir insan ne yapacaktı. Gidip çay tarlasında çay mı toplayacaktı.

- Ahde vefa diye bir şey yoktur. Bu siyasi görüştür. Ahlaksızlık mı yaptı? Hırsızlık mı yapmış? Eğer bu ihanetse, Refah Partisi döneminde yaşarken Necmettin Erbakan gibi bir ismi terk edip AK Parti içinde bulunanlar ihanet etmiştir. Mesut Yılmaz da Rizeli’ydi.

- Daha düne kadar Hasan Karal’ın ismini ağzına almayanlar Hasan Karal’ı şimdi manşetlerden indirmiyorlar. Bu duruma sevinen ve rahatlayanlar var. Ama diğer yandan da korkuyorlar. Hasan Karal gibi bir ismin Rize’de nasıl siyaset yapacağını, burayı nasıl donatacağını çok iyi biliyorlar.

- Burada sorumlu Hasan Karal değildir, burada sorumlu Cumhurbaşkanı Erdoğan da değildir. Burada sorumlu mevcut AK Parti Rize İl Teşkilatıdır.