Hasan Karal İçin Gıyabi Cenaze Namazında Fiyasko

Rize’de bir grup vatandaş Cuma namazı sonrası gıyabı cenaze namazı kılmak istedi.

Son Dakika Rize

Sosyal medyada örgütlenen; ancak sadece 25 kişilik bir topluluk toplayabilen grup, Rize merkezde Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gıyabi cenaze namazı kılmak istedi.

Neydi hedef? Kimdi hedef? Rize’nin gelmiş geçmiş en başarılı milletvekili Hasan Karal. Peki, kimdi bu Hasan Karal? Sevdası ve baba ocağı Rize’si için canını dişine takan, gecesi gündüzü olmadan aşk ile hizmet eden kişi. Evet, AK Parti’nin kurucu il başkanı olan Hasan Karal, 3 dönem yaptığı milletvekilliğinde Rize’ye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımların gelmesinde ne büyük pay sahiplerinden biriydi.

AK Parti’den istifa edip Ali Babacan’ın partisi Deva Partisi’ne geçen Hasan Karal’a tepki göstermek isteyen bir grup vatandaş sosyal medyada örgütlendi. Karal’ın ayrılık sürecinin ardından örgütlenen bu ve buna benzer oluşumlarda yer alan vatandaşların bazıları Rize’nin en başarılı siyasetçisine sosyal medyada ağza alınmayacak gariz küfürler ve hakaretlerle saldırdılar.

Bunu yaparken de şeref, haysiyet ve onurdan bahsettiler. Hem şereften haysiyetten bahsedeceksin hem Rize’nin en başarılı milletvekiline Rize’ye sevdası ve hemşerilerine olan özlemini dile getiren kişiye böyle saldıracaksın…

Bunu yaparken, bu uğurda ölümden dönüp kurşun yiyen, 7/24 telefonu açık olan, vatandaşın her derdine koşan, ailesinden çok sevdası Rize’ye zaman harcayan Hasan Karal’a saldıracaksın…

Bunu yaparken Karal’ın mevcut AK Parti yönetimi tarafından itibarsızlaştırmasına, yok saymasına ve tabiri caizse partiden kopuş sürecine kadar itilmesine sessiz kalacaksın… Hadi oradan… Nerde sizin davanız? Nerde sizin gönüldaşlığınız? Nerede hak hukuk anlayışınız?

Partisinin düşüşe geçmemesi, oy oranının düşmemesi, partisinin ayakta durması için milletvekili olsa da olmasa da gönülden çalışan Hasan Karal’ın karşısında durup kendisinin yok sayılması karşısında neredeydiniz? Neden sustunuz? Neden sorgulamadınız? Neden sahiplenmediniz Hasan Karal’ı. 31 Mart seçimlerinde kaybedilen 4 ilçenin hesabını sordunuz mu? Nerede hata yaptık dediniz mi? iğneyi kendinize batırdınız mı? Şimdi de çıkmış şereften haysiyetten onurdan bahsediyorsunuz…

AK Parti’den istifa etmesine tepki gösterip Karal’a yönelik ağır hakaretlerde bulunan kişiler, Hasan Karal’ın gıyabi cenaze namazını kılmak istedi. Günler öncesinden örgütlenen ve Cuma günü herkesi Rize meydanına davet eden grubu kaale alan ya da amaçlarının samimiyetsizliğine inanan sadece 20-25 kişilik bir topluluk vardı.

Bu da gösteriyor ki, Rize halkı gerçeği görmektedir. Amaç hizmet amaç sevda amaç Rize olmalıdır. Amaç Rize’nin kalkınması olmalıdır. Rize’yi kalkındıracak Rize’yi sevdalı her kim ise parti gözetmeksizin Rizeli bundan önce olduğu bundan sonra da verecektir.

Hasan Karal’ın aldığı kararı saygıyla karşılayan binlerce Rizeli, esas hedefin Rize olması gerektiğini savunurken, Hasan Karal’ın bundan sonra da Rize için çalışıp hizmet edeceğini ve Rize’nin kalkınmasında kilit rol oynayacağını ifade ettiler.