Dutğespor Teknik Direktörünün Açıklamaları Tartışılıyor

İnternet üzerinden yaptığı programlarla gündemi belirleyen B Planı dün akşam (16 Aralık Pazartesi) iki önemli yayın gerçekleştirdi.

Son Dakika Rize

B Planı gündemi belirlemeye devam ediyor.

İnternet üzerinden yaptığı programlarla gündemi belirleyen ve yapımcılığını Uluslararası İlişkiler Uzmanı Turgay Terzibaş ile Gazeteci Mustafa Özyanık'ın yaptığı B Planı dün akşam (16 Aralık Pazartesi) iki önemli yayın gerçekleştirdi.

Mustafa Özyanık’ın sunduğu B Planı programının ilk konuğu Rize 1. Amatör Lig’de mücadele eden Dutğespor’un teknik direktörü Osman Balcı’ydı.

Rize’de futbol gündeminin konuşulduğu B Planı programında Dutğespor’un teknik direktörü Osman Balcı’nın yaptığı açıklamaları tartışıldı.

“YÖNETİM BİRAZ DAHA ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI LAZIM”

B Planı programında Balcı “Dutğespor’u çalıştırıyoruz. Futbolculara para vermiyoruz. 10 yıllık kulübün vermiş olduğu meyveden faydalanıyoruz. Öz kaynaklarımızla ilk dörde girmek için mücadele ediyoruz. Burada belediyenin katkısı da sınırlı. Tunca Belediyesi yarısını karşılıyor. Yönetim de biraz özverili şekilde çalışması lazım. Sadece belediye verecek mantığı ile hareket etmemek lazım. Bizim artımız şu belediye arkamızda, belediye destek veriyor. Belediyenin sayesinde kulübümüz 10 yıldır yaşadı.” İfadelerini kullanmıştı.

Balcı, Teknik direktörü olduğu Dutğespor’un Tunca Belediyesinin kulübe gelen katkının yarısını karşıladığını, Dutğespor yönetiminin maddi kaynak anlamında biraz daha özverili çalışması gerektiğini söyledi.

“TUNCA BELEDİYE BAŞKANIMIZ DESTEK OLAMAYACAĞINI SÖYLEDİ VE KULÜBÜN KAPANMASININ FAYDALI OLACAĞINI İFADE ETTİ”

Balcı’nın bu açıklamalarına kulüp başkanı Sait Balcı yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Balcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çarpıcı ifadeler kullandı. Teknik Direktörü Osman Balcı’nın açıklamalarını talihsiz olarak nitelendiren Dutğespor Kulüp Başkanı Sait Balcı “Sezon başında Tunca Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Naci Aytemiz ile makamında bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisi, beldenin diğer önemli ihtiyaçlarına yoğunlaşacağını ve bunun için kulübe maddi kaynak sağlayamayacağını ifade etmiştir. Ayrıca bu şartlarda kulübün kapanmasının daha faydalı olacağını vurgulamıştır.” Dedi.

“HİÇBİR PARTİNİN TARAFI VEYA TARAFTARI DEĞİLİZ”

Gençlere ve Tunca’ya gönül vermiş biri olarak kulübün kapanmasına gönlü razı olmadığını ifade eden Balcı, “Belediye destek olmasa da kulübümüzün ismini Dutğespor olarak değiştirerek yola devam etmesi gerektiğine inandım. Futbolcular ve hocamla yaptığım ilk görüşmede herkes hiçbir karşılık beklemeden Dutğe (Tunca) için çalışacaklarını beyan ettiler. Sporun kaynaştırıcı ve birleştirici gücünü kullanarak hareket ediyoruz. Dutğespor olarak hiçbir partinin tarafı veya taraftarı değiliz.” Açıklamasında bulundu.

www.sondakikarize.com

YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN