CHP Ardeşen'den Coşkulu 29 Ekim Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Son Dakika Rize

Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Ardeşen Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen programa CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan, CHP Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanılan törende konuşan CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan, “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Dedi.

Buçan, konuşmasında “Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bugün Cumhuriyet’imizin 97. Kuruluş yıldönümü, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutluyoruz. 97 yıl önceki inançla ve bağlılıkla hep birlikte kutlu bir bayram coşkusunu paylaşıyoruz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partililer olarak; mücadelemizi, Atatürk’ün izinde ve gölgesinde, hak, hukuk ve adalet inancımızı büyüterek devam ettireceğiz. Bu vatanı parçalamak isteyen güçler başarılı olamazlar. Çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan vatan diye erkeğinin yanında, kundaktaki çocuğuyla cephende cepheye koşan anaların yurdudur. Çünkü Anadolu, özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin, düşmanın topuna, güllesine göğsünü siper edenlerin yurdudur. Bizleri tutsak etmek isteyen güçler başarılı olamazlar. Çünkü biz esareti değil, cesareti seçtik. Başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun silah arkadaşlarını, azizi Şehit’lerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım. Bayramımız kutlu olsun.” Dedi.

Kutlama programa oratoryo gösterisi ile tamamlandı.

Mustafa ÖZYANIK - www.sondakikarize.com