Avni Kahya ile Hakan Gültekin Mahkemelik Oldu

Ardeşen Belediye Başkanlığı, Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ile mahkemelik oldu.

Son Dakika Rize

Ardeşen Belediye Başkanlığı, Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ile mahkemelik oldu. Konu, dönemin belediye başkanı Hakan Gültekin tarafından üniversitesi arazisi içinde belediyeye ait olan arazinin başkanı olduğu vakfa bedelsiz şekilde bağış.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda çarpıcı bazı açıklamalarda bulundu.

Görevi devraldığı Hakan Gültekin’in döneminde belediyeye ait olan arazi bedelsiz şekilde yine Hakan Gültekin’in başkanlığını yaptığı Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’na bağış yapıldı.

Belediye kanunlarının bedelsiz bağışı kabul etmediğini söyleyen Kahya, “Ardeşen Belediye Başkanlığı tarafından Ardeşen Eğitim Kültür Vakfı’na arazinin % 90’nının bedelsiz bağışı var. Belediye kanunları bedelsiz bağışı kabul etmez. Belli bir ücret karşılığında tahsis edilebilir; ama bedelsiz bağış yoktur. Satabilir, satmak da ihale ile olur. Hukukun dışında bir uygulama olunca bizim yapmamız gereken bunu hukuki hale getirmektir. Belediye meclisinde görüştük.  Madem bu yanlıştır, mahkeme yoluyla değil, vakıf yönetimi tarafından iade edilsin, hukuka gitmeyelim dedik. Fakat böyle bir yol olmayınca mahkemeye verdik. Bir yıl oldu. Süreç devam ediyor. Mesele Ardeşen Belediye Başkanı olarak benim meselem değil. Bütün siyasi partiler tarafından gözlemleniyor ne yaptı ne yapmadı diye.” İfadelerini kullandı.

Haber: Mustafa ÖZYANIK - www.sondakikarize.com