Ardeşengücü'nden MHK'ya Tepki

Yaşanan bu gelişmelerin birinci sorumlusu Rize Merkez Hakem Kurulu’dur.

Son Dakika Rize

2019 - 2020 Rize 1.Amator küme futbol sezonu başlayalı beş hafta olmasına rağmen sezon başından bu yana kulübümüz Ardeşengücü SK’ya sahada planlı ve organize bir eylem yapıldığı görülmektedir. Bu organizasyon, en son oynanan Rize Belediyespor maçında daha net bir sekilde görülmüştür.

Yaşanan bu gelişmelerin birinci sorumlusu Rize Merkez Hakem Kurulu’dur.

"Penaltı ve kırmızı kart gibi oyunun gidişatını doğrudan etkileyen kararları düzgün veremeyen, doğru faul, doğru taç atışı, doğru korner dahi verirken bile zorlanan hakemlerin performansını bilmek ve değerlendirmek MHK'nin görevidir.

Planlı ve bilinçli olarak yaşatılan sürecin birinci dereceden sorumlusu olduğuna inandığımız, sadece Ardeşengücü değil, Rize ve Türk futbolunun da marka değerine zarar veren konu hakkında başta Rize Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Rize Amatör Spor Kulüpler Federasyonu’nun (ASKF) ivedilikle bir yaptırım uygulaması gerekmektedir.

Kurullar sorunları çözmek için vardır. Eğer ki bu kurullar sorunları çözemediği surece kulüplerimizin cani yanmaya devam edecektir. Sonuç olarak Rize Merkez Hakem Kurulunun bu konularda yetersiz olduğu ve artık kan değişiminin olması gerektiğini düşündüğümden dolayı acilen Rize MHK’yı istifaya davet ediyorum.

Ardeşengücü Yöneticisi

Erol İslamoğlu