Anaokullarda Yüz Yüze Eğitim Yeniden Başlıyor

Resmi ve özel tüm anaokullarda yüz yüze eğitim yeniden başlıyor.

Son Dakika Rize

Resmi ve özel tüm anaokullarda yüz yüze eğitim yeniden başlıyor.

Covid-19 ile mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni tedbirleri açıklamıştı.

Açıklamada tüm eğitim kurumlarının 4 Ocak tarihine kadar ara verileceği, eğitimlerin online şekilde yapılacağı ifade edilmişti.

Ancak başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok kesim tarafından özellikle okul öncesi eğitimin yeniden başlaması gerektiği istenmişti. Bu istek özellikle soysam medyada yüksek bir sesle dile getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim” konulu genelge yayınlandı. Genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı ifade edildi.

Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarında;

- Haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır.

- Okulun fiziki imkanları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir.

- Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir.

- Çocukların ev ortamında da desteklenmesi amacıyla TRT EBA ilkokul kanalında her gün yayınlanan EBA anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacaktır.

- Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarının kayıtları silinmeyecek olup bu çocukların  da EBA anaokulunu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacaktır.

www.sondakikarize.com