AK Parti'nin Hasan Karal Yasağı Tepki Topluyor

AK Parti Rize eski milletvekili Hasan Karal, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin kurucular kurulunda yer aldı.

Son Dakika Rize

AK Parti Rize eski milletvekili Hasan Karal, Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin kurucular kurulunda yer aldı.

AK Parti’nin Rize kurucu il başkanı olan ve 3 dönem Rize milletvekilliği yapan Hasan Karal, AK Parti’den ayrılarak yeni bir oluşum içerisinde olan ve geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçe ile resmen kurulan DEVA Partisi’nin 90 kişilik kurucular kurulu listesinde yer aldı.

Başta Rize olmak üzere bölge kamuoyunda Karal’ın bu tercihi tartışılıyor.

Tek sevdası Rize için tüm gücüyle çalışan, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımları Rize’ye kazandırılmasında ön ayak olan, partisi uğruna her türlü fedakarlığı yapan Rize eski milletvekili Hasan Karal için destek mesajları giderek büyüyor.

AK PARTİLİ BAŞKANLARA HASAN KARAL’LA GÖRÜŞME YASAĞI BİLE KOYULDU

Rize’de 3 dönem milletvekilliği yapan Hasan Karal 2018 genel seçimlerde aday gösterilmemesine rağmen memleketi Rize için var gücüyle çalıştı. Hemşerileri ile bağını hiçbir zaman koparmadı. Ancak bu süreçte Karal’a yönelik kamuoyunda konuşulan ve tartışılan gelişmeler yaşanmıştı. Karal’ın partiden resimlerinin indirilmesinden başlayarak takılan tavırlar tepkiyle karşılanmıştı. Üstelik Rize’de başkanlara yönelik Hasan Karal İle Görüşmeyeceksiniz, Konuşmayacaksınız” yasağı bile konmuştu. Hal böyle iken, Hasan Karal, kendisine yönelik partisinden gelen bu tavır karşısında seviyesini hiçbir zaman düşürmemişti. O süreçte yaşanan bu gelişmeler olmak üzere, Deva Partisi’ne geçiş sürecinin yaşandığı bu dönemde hemşerilerinden Hasan Karal’a büyük destek geldi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA BERABER MİLLİ GÖRÜŞTEN AYRILIRKEN SAYIN “ VEFACILAR “ NEREDEYDİ?

Hasan Karal’ı vefasızlıkla suçlayanlara yönelik Karal’ın kararını destekleyenlerin yanında olaya objektif gözle bakan vatandaşlar “Hasan Karal’ı vefasızlıkla suçlayanlara şu söylenmelidir. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Görüş çizgisinden ayrılarak partiyi kurdu. O zaman neredeydiniz? Vefacılar o zaman neredeydiler.” İfadelerini kullandılar.